وبلاگ رسمی صادق قدمی

شنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۰۸:۳۵ ق.ظ

۰

Telegram

مدت‌هاست که با توسعه روزافزون شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های پیام‌رسان آنلاین، کاربران به دنبال پر کاربردترین و امن‌ترین اپ‌ها در این زمینه بوده‌اند. تلگرام یکی از این برنامه‌هایی است که به شدت در میان مردم جهان و به ویژه ایرانیان، با استقبال فراوان مواجه شده است. از ابتدای معرفی این اپ تا به امروز امکانات متعددی به آن ا‌ضافه شده که این قابلیت‌ها در کنار سرعت بالای سرور‌های این اپلیکیشن، محبوبیتش را بیش از پیش کرده است.

مسولان تلگرام این برنامه را از امن‌ترین‌‌ها در این زمینه می‌دانند و با اطمینان تمام از قدرتمندی سرور‌ها و پرتوکل‌های این اپ سخن می‌گویند. حتی اگر به خاطر آورید، نوامبر سال ۲۰۱۴ یک جایزه سیصد هزار دلاری برای یافتن باگ بر روی تلگرام اعلام شد و این خود نشان دهنده قدرت بالای امنیتی این برنامه است. اما چرا باید کمی نگران اطلاعات شخصی در تلگرام باشیم؟!

این اپلیکیشن پیام‌رسان بر خلاف سایر برنامه‌‌های در این زمینه مانند واتس‌اپ، پیام‌ها و اطلاعات به اشتراک گذاشته شده را در فضای ابری موجود، در واقع درون سرور‌های اینترنتی ذخیره می‌کند. این درحالی است که برنامه‌ای مانند واتس‌اپ تنها نسخه‌ای ذخیره شده درون تلفن‌ همراه برای کاربر تهیه کرده و هیچ پیام و داده‌ای را در سرور‌ها ثبت نمی‌کند.

این اقدام تلگرام در واقع می‌تواند جنبه‌ مثبتی هم محسوب گردد. چرا که شما به صورت رایگان به یک فضای ابری با حجم نامحدود دسترسی داشته و می‌توانید به طور همیشگی از اطلاعات‌تان استفاده کنید. اما از طرفی هم از نظر در امنیت نبودن اطلاعات، نگرانی‌‌هایی برای کاربران وجود خواهد داشت. اما پاسخ کمپانی تلگرام برای از بین رفتن این نگرانی‌ها چیست؟!

با این وجود، تلگرام قابلیت خاصی را در اپلیکیشن خودش ساخت که طی آن کاربر می‌تواند بدون هیچ‌گونه ذخیره سازی در فضای ابری و سرور‌های تلگرام اقدام به پیام رسانی کند. توسط این قابلیت که تحت عنوان Secret Chat شناخته می‌گردد، پیام‌ها و اطلاعات به اشتراک گذاشته شده فقط در تلفن‌همراه ذخیره می‌گردند و سرور‌های تلگرام هیچ‌گونه دسترسی به این دسته از اطلاعات شما نخواهند داشت.

بنابراین باید خیالتان جمع باشد که اطلاعات شما از سوی این کمپانی کاملا در امان است. اما موضوعی که وجود دارد به گوش رسیدن خبرهایی مبنی بر هک شدن اکانت تلگرام و یا دسترسی به اکانت تلگرام اشخاص دیگر است. این قضیه چگونه اتفاق می‌افتد؟!

سهل‌انگاری‌‌هایی که در کنترل اکانت شخصی صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا افراد سودجو بتوانند به اکانت شخص هدف دسترسی داشته باشند. بنابراین باید خودتان به این موضوع توجه داشته باشید و تمامی عملیات محافظتی را برای اکانت‌تان انجام دهید. اما این اقدامات شامل چه چیزهایی می‌شوند؟!

  • هنگامی که می‌خواهید با موبایل‌تان برای اولین بار در تلگرام Login شوید، کدی که برای‌تان پیامک می‌شود را در اختیار شخص دیگری قرار ندهید. بهتر است بعد از وارد کردن کد، آن را حذف کنید.
  • بلافاصله بعد از Login شدن در بخش تنظیمات، Privacy and Security را پیدا کرده و وارد Active Sessions شوید و در آخر Terminate All Other sessions را انتخاب کنید. در این حالت تمامی دستگاه‌هایی که به اکانت تلگرام شما متصل هستند، Logout شده و شخصی نمی‌تواند به حساب شما دسترسی داشته باشد. بهتر است هر از گاهی وارد این بخش شوید و دستگاه‌های متصل به اکانت‌تان را چک کنید.
  • یکی از بهترین قابلیت‌هایی که بر روی تلگرام دیده می‌شود، بخشی است که با عنوان Two-Step verification در قسمت Privacy and Security قرار دارد. در این قسمت شما می‌توانید کد دوم دلخواهی را تعیین کنید که در هر زمان علاوه بر کد اولیه ارسال شده توسط تلگرام، برای Login شدن کاربر لازم باشد. همچنین ایمیل هم از شما پرسیده می‌شود، تا در صورت فراموشی رمز بتوانید از آن استفاده کنید.
  • گذاشتن پسورد بر روی برنامه تلگرام هم می‌تواند از دسترسی سایر افراد به اکانت‌تان جلوگیری کند. البته این رمزگذاری تنها بر روی اپلیکیشن گوشی شما صورت می‌گیرد و عملی روی اکانت شما انجام نمی‌دهد. برای فعال کردن این رمز هم می‌توانید از منوی Privacy and Security وارد Passcode Lock شوید.
  • سعی کنید تنها از برنامه رسمی تلگرام استفاده کنید. برنامه‌های زیادی با پسوند و پیشوندهایی از تلگرام در مارکت‌های اندرویدی یافت می‌شوند که قابلیت‌های بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. تاکنون خبری مبتنی بر مشکل امنیتی جدی در این برنامه‌ها به گوش نرسیده است، اما بهتر است برای اطمینان هم که شده از به روز‌ترین نسخه رسمی تلگرام بر روی تلفن همراه خود استفاده کنید.

مطمئن باشید اگر تک تک اقدامات بالا را انجام دهید، اکانت تلگرام شما در امنیت کامل خواهد بود و شخصی توانایی دسترسی به اطلاعات شخصی‌تان را نخواهد داشت و می‌توانید با خیال راحت از این برنامه پیام رسان استفاده کنید.

منبع: سایت وزین زومیت

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۰
sadegh ghadami

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی